ФК ЦСКА 1948 постигна две поредни победи в efbet Лига срещу

...
ФК ЦСКА 1948 постигна две поредни победи в efbet Лига срещу
Коментари Харесай

ФК ЦСКА 1948 с нов капитан

ФК ЦСКА 1948 реализира две следващи победи в efbet Лига против Ботев (Враца) и Ботев (Пловдив). Наставникът на тима Николай Панайотов направи равносметка на миналите срещи и сезона на " алените " до този миг. От изявлението излиза наяве, че отбора има нов капитан и това е Ивайло Чочев, който взима лентата от Елитон.

" Настроението е положително. Когато победиш е обикновено да е по-приповдигнато. Трябва да продължаваме по този метод. През паузата ще продължаваме да работим, да реализираме задачите и да вървим по-напред, защото тима би трябвало да усъвършенства още равнището си. Ще бъдем в по-малка група, само че ние си имаме стратегия. Следваме я. Най-важното е националите да се върнат здрави и да сме в цялостна група ", стартира Панайотов.

Специалистът разяснява и фактът, че е най-младият треньор в елита на българския футбол.

" Опитвам се да встъпвам в специалността и стартирам да привиквам. Трябва доста време, с цел да си наложиш концепциите. В мъжкия футбол е много мъчно, само че се надявам с повече работа и себераздаване да успеем да изглеждаме по добър метод. В България нашата специалност е много забавна тематика. Аз към този момент 7-8 години съм в нея. Започнах с детски тимове, по-късно с юноши 17-18 години. Имах все по-голяма тръпка и предпочитание за работа. Исках това да е моята работа. Получих шанса да повеждам представителния тим, което е голяма опция да се развия и да видя разликите. Щастлив съм за опцията и всеки ден работя, с цел да оправдая доверието, което ми беше обещано. Ние тук в България гледаме по-различно на треньорите и възрастта им. Може да си на 50 години и към момента да си млад треньор. На запад не е по този начин. Много от сътрудниците получават шансове още от ранните години. Моето предопределение може би беше потрес за всички хора, само че очевидно това е по този начин, тъй като в България гледаме с съмнение на младежите ", продължи той.

Панайотов разяснява и съперничеството в треньорската специалност.

" Към всички треньори имам огромно почитание. Мисля че мога да науча много неща от всеки. Дори и по време на мач. Излизаме пред скамейките и пазиме тимовете си, без значение от разликата в годините. Най-важното е тимът ти да върви. От първия ден, в който съм тук, виждам извънреден професионализъм. Тренират на 100% и се раздават. Никога не е било спънка това, че има огромни имена в нашия тим. Заедно би трябвало да се развиваме и да вървим напред ", добави наставникът.

Николай Панайотов разяснява и решението капитанската лента да отиде на ръката на Ивайло Чочев.

" Когато имаш футболист като Чочев е привилегия и наслаждение. Той е доста непретенциозен, той е роден водач и го демонстрира по време на мачовете. Радвам се, че работя с него и ще се веселя да му оказа помощ да се развие още повече. Решението е персонално мое. Смятам че и поради годините, които е изкарал в клуба, той заслужава да носи капитанската лента и го чакат още по-добри дни. Наложил съм си правила и способи на работа. Комуникирам с треньорския щаб и с тях обсъждаме какво би трябвало да се усъвършенства, с цел да имаме резултати, тъй като в мъжкия футбол те са най-важни ", приключи Николай Панайотов.
 Азери изплащат халф на ФК ЦСКА 1948
Азери изплащат халф на ФК ЦСКА 1948

От Сумгайт желаят Октавио за постоянно
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР